Over Buntfires

Na vele jaren actief te zijn geweest binnen de haardenbranche in productie en montage startte Kees van de Bunt in 2008 met de productie van maatwerkhaarden. In eerste instantie werden er uitsluitend klantspecifieke haarden gebouwd.

De haardenspecialist uit het midden van het land staat niet stil. Begin 2014 introduceert Buntfires ‘Flores’, een
lijn van vrijstaande uitvoeringen als reactie op de groeiende vraag vanuit de klant. Flores is een no-nonsense haard robuust én afgewerkt met details. Met een mooie laslijn en handgrepen als uiting van pure ambacht.

Voor liefhebbers, die graag hout stoken maar tegelijkertijd een product willen dat vakmanschap uitademt. Waar passie in het product wordt gelegd. Een verwarmer, die synoniem staat aan sfeer en beleving. Dat is Flores!

In de jaren die volgen blijft het niet bij de Flores lijn, het broertje Julius wordt in 2015 toegevoegd aan het programma daarnaast wordt de Flores gas gepresenteerd. In 2019 worden de eerste Eco hout toestellen gepresenteerd ook brengt Buntfires de Flores elektrisch.

Inmiddels zijn we aangekomen in 2020, de gaskachellijn is uitgebreid naar maar liefst 3 stuks, allen voorzien van elektronische ontsteking en geschikt voor aardgas en propaan. De vrijstaande houtkachellijn Karel en Markus doen hun intrede en wat betreft de inzet/inbouwhaarden wordt een volledig nieuwe weg ingeslagen. Er is hard doorgewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe EcoDesign stookkamers met het nodige resultaat. Alle houtkachels zowel vrijstaand als inbouw zijn uitgerust met de Eco stookkamer. Waar staat deze stookkamer voor? De Eco stookkamers zijn uitgevoerd met een hoogwaardige stalen stookkamer die vervolgens fraai decoratief zwart is afgewerkt. Door het slim en gericht inbrengen van de verbrandingslucht (op vele plaatsen)
is Buntfires er in geslaagd om voor haar Eco toestellen het predicaat EcoDesign te krijgen! Deze haarden zijn uitermate geschikt voor de goed geïsoleerde woningen aangezien de Eco toestellen uitermate goed te regelen zijn en al te stoken zijn met een afgifte van ± 3Kw per uur.

Met andere woorden: voelt uw woning onbehagelijk en de echte warmte ontbreekt, weet dat de oplossing dichtbij is met onze Buntfires Eco serie; de verantwoorde houtkachel van nu. En er is altijd wel een kwalitatieve dealer van Buntfires in de buurt, simpelweg doordat ons dealernetwerk verspreid is over Nederland.

Oprichter Buntfires
Kees van de Bunt